← Späť na blog

KEDY JE NAJLEPŠÍ ČAS NA CVIČENIE?

Pýtaš sa kedy je najlepší čas na cvičenie?

Je pre teba lepšie cvičiť v skorých ranných hodinách alebo naopak večer?

„Ak chceš získať to najlepšie počas tréningu, testuj sa a všetko zaznamenavaj!“, hovorí Bryce Hastings, vedúci pre výskum Les Mills.

Určite je možnosť, že tvoje telo spaľuje kalórie lepšie v nejakej časti dňa, no dôležitejšia je pravidelnosť cvičenia. Aké výsledky ti cvičenie prinesie sa odzrkadlí od toho, koľko fyzickej aktivity do toho vložíš.

Zisti, čo funguje pre tvoje telo !



Najväčšia pravdepodobnosť, že cvičenie bude pre teba najučenejšie vtedy, keď si ho naplánuješ v čase, ktorý ti najviac vyhovuje. Ak sa cvičenie stane tvojou záľubou a zvykom, výsledky sa rýchlo dostavia.
Ak si chceš vybudovať pravidelnosť resp. z cvičenia zvyk väčšina ľudí tvrdí, že najlepšie je cvičiť skoro ráno. Využiješ svoju fyzickú aktivitu ešte skôr ako ťa môže niečo rozhodiť a nestihneš si počas dňa nájsť výhovorky prečo nejsť na tréning !
Ak ide o silový tréning, či už BODYPUMP, GRIT STRENGTH, tak silová výkonnosť je vyššia v popoludní okolo 15tej hodiny až v skorší podvečer. Ak sa jedná o úbytok tuku, štúdie naznačujú, že najväčší „afterburn“ efekt, takzvaný EPOC je dosahovaný pri tréningoch vo večerných hodinách okolo 18tej hodiny. Vyšší EPOC znamená, že telo spaľuje vo fáze zotavovania po tréningu viac kalórií.
 
Ranné cvičenie
Tajomstvo ranného cvičenia je prebudiť sa svieži, posilnený, nabudený a pripravený zvýšiť svoju srdcovú frekvenciu. Je dôležité mať dobre nastavený režim spánku, pretože vysedávanie pri počítači a jedenie vo večerných hodinách neprospieva tvojmu telu. Môže sa stať že nezaspíš, nezregeneruješ telo a ráno sa ti bude vstávať oveľa ťažšie a budeš mať menej energie.
Ak patríš k ľuďom, čo radi posúvajú svoj budík stále o 5 minúť, nebojuj s ranným cvičením a presuň ho  radšej na inú časť dňa. Napríklad aj odskočenie z práce na obedňajší tréning môže mať pozitívne účinky, doplníš energiu a dosiahneš lepšie výsledky v práci pretože tvoj mozog bude aktívnejší.
 
Večerné cvičenie
Ak čelíš dennému stresu ideálny je pre teba večerný tréning. Ak si prijal aj dostatočné množstvo jedla počas dňa máš lepší predpoklad, že nielenže odbúraš stres cvičením, ale siahneš aj na svoje limity a prekonáš sa, vynaložíš viac energie do cvičenia.
 
Vyskúšaj experiment
Každý je iný. To čo platí pre teba, nemusí pre iného. Urob si experiment a nájdi ten pravý čas, kedy sa ti najlepšie cvičí. Je dobré vyskúšať rovnaký tréning v rôznych častiach dňa a podľa toho ako si sa cítil si urobiť plán a dodržiavať ho. Preto si vyber z rozvrhu akékoľvek cvičenie Les Mills a vyskúšaj ho.
 
Prvý tréning je zadarmo.
▶️Rezervuj si miesto na tréningu: trening.addictionclub.sk
 
 
Prečítaj si o Les Mills viac na našom blogu:
▶️Tajomstvom bodypumpu je rep effect
https://www.addictionclub.sk/blog/tajomstvom-bodypumpu-je-rep-effect
 
▶️Čo je Les Mills a ako funguje
https://www.addictionclub.sk/blog/co-je-les-mills-ako-funguje
Táto stránka používa cookies. Vyjadrením súhlasu a následným prehliadaním tejto stránky s tým súhlasíte. Ak chcete vedieť viac alebo zakázať cookies, kliknite na viac informácií.   Zavrieť