← Späť na blog

CVIČENIE S DIABETES? NO A ČO!

Diabetes? No a čo!

Ahojte,

som inštruktorkou nie len na pódiu, ale aj sama sebe počas celého života, pretože som už 26 rokov diabetičkou. Poniektorí ste si možno v šatni všimli a hovorili ste si: „…čo si to dáva dole zo seba?!“ Je to moja inzulínová pumpa. Síce s ňou necvičím, ale mimo cvičenie ju nosím nonstop na sebe. Som také robodievča 😀

V mojom režime diabetika má moje cvičenie hneď niekoľko dôvodov. Jedným je, že mám o dosť lepšie glykemické hodnoty (množstvo cukru v krvi) a druhá, že si krásne prečistím hlavu a oddýchnem si. V neposlednom rade je dôležitá aj životospráva. To, že mám cukrovku, ovplyvniť neviem, ale jej liečbu a svoj život s ňou, už áno.
Si aj Ty diabetik alebo máš niekoho v rodine a chceš mu pomôcť? Určite si správne cvičenie dokážete vybrať aj v Addiction club-e.
Každý diabetik reaguje na pohyb ináč, najlepšie ak sa poradíš so svojím lekárom. Ja sa Ti snažím týmto príspevkom ukázať, že sa netreba báť pohybu, len treba o niečo viac premýšľať, aký druh aktivity si zvoliť, pretože telesný pohyb ovplyvňuje glykémiu. 
Ja odporúčam striedať tréningy, na začiatok vyskúšaj 30min. programy ako bodyattack, bodycombat, silový tréning cxworx, alebo krásnu kombináciu všetkého – tone. Ak obľubuješ kľudnejšie cvičenia, tak yóga alebo bodybalance bude pre Teba to najlepšie.
Rovnako kvalitné sú aj hodinové tréningy, nemusíš sa ich vôbec báť, len je nutné si odmerať glykémiu pred a po cvičení. Urob si čas pre seba aspoň 3x týždenne na 30 minút a telo sa Ti poďakuje.
Milujem život, milujem pohyb a verím, že aj Tebe dokážem ukázať cestu, aby si mal z toho radosť aj TY!J 
Hýbte sa, pohyb je liečba.

Táto stránka používa cookies. Vyjadrením súhlasu a následným prehliadaním tejto stránky s tým súhlasíte. Ak chcete vedieť viac alebo zakázať cookies, kliknite na viac informácií.   Zavrieť