← Späť na blog

BANANA BREAD

Bananový chlebík je stará dobrá klasika. Patrí medzi recepty, kde môžeš využiť svoju fantáziu. Mne chutí najviac ešte teplý, potretý vrstvou proteinelly. Je ideálny ako dezert, či ako raňajky alebo desiata. Je len na tebe, ako si ho vychutnáš 🙂

INGREDIENCIE

  • 100g ovsených vločiek
  • 100g špaldovej múky
  • 140g gréckeho jogurtu
  • 3 zrelé banány
  • 2 vajcia
  • 1 odmerka proteínu
  • 100 ml vody
  • 20g kokosu
  • 1 PL medu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 menšie jablká

voliteľné: oriešky, čokoláda,
voliteľné: oriešky, proteín

POSTUP

Banány rozmačkáme vidličkou a zmiešame ich s vajíčkami, jogurtom, jablkami a medom. V druhej miske zmiešame vločky, múku, proteín, kokos, prášok do pečiva a škoricu. Mokré suroviny vlejeme do suchých a prilejeme vodu. Cesto poriadne premiešame a na záver vmiešame oriešky, čokoládu čokoľvek podľa chuti. Cesto nalejeme do formy na chlebík (najlepšie silikónovej) a vrch chlebíka môžeme posypať orieškami. Pečieme 40 minút na 180°C. Chlebík nakrájame na krajce a podávame s džemom, arašidovým maslom, jogurtom alebo ovocím. Výborný je však aj samotný.

Táto stránka používa cookies. Vyjadrením súhlasu a následným prehliadaním tejto stránky s tým súhlasíte. Ak chcete vedieť viac alebo zakázať cookies, kliknite na viac informácií.   Zavrieť