PEČENÉ PLNENÉ BATÁTY
Chutné jedlo, plné správnych tukov a krásnych farieb. Vynikajúca sladko-slaná kombinácia , ktorú máte pripravenú do polhodinky aj s umytím riadov 🙂
Vedeli ste, že jeden stredne veľký batát obsahuje dennú dávku vitamínu A, čiastočne aj vitamínu C a B6 ? Súčasťou batát je aj vápnik, horčík, železo, zinok či fosfor.
INGREDIENCIE
- 2 ks batáty
- 2 ks avokádo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL plnotučná horčica
- 1 PL citrónová šťava
- granátové jablko
- slaninka
- rukola alebo akýkoľvek šalát
- olivový olej
- soľ, korenie
POSTUP
Rúru si vyhrej na 200°C. Batáty prerež na polovicu, vnútornú stranu potri olivovým olejom, osoľ a okoreň. Na plech s papierom na pečenie poukladaj batáty vnútornou stranou (šupkou nahor) a daj piecť, cca 35 minút. Medzitým si priprav avokádovú omáčku, ktorou batáty naplníme. Avokádo popuč vidličkou, pridaj horčicu, citrónovú šťavu, strúčiky cesnaku, soľ a korenie. Nakoniec si upraž slaninku na panvici a následne nasekaj na malé kúsky. Upečené batáty plníš avokádovou omáčkou. rukolou a dozdobíš slaninkou a granátovým jablkom.
Dobrú chuť 🙂