← Späť na blog

PEČENÉ PLNENÉ BATÁTY

Chutné jedlo, plné správnych tukov a krásnych farieb. Vynikajúca sladko-slaná kombinácia , ktorú máte pripravenú do polhodinky aj s umytím riadov 🙂

Vedeli ste, že jeden stredne veľký batát obsahuje dennú dávku vitamínu A, čiastočne aj vitamínu C a B6 ? Súčasťou batát je aj vápnik, horčík, železo, zinok či fosfor.

INGREDIENCIE

  • 2 ks batáty
  • 2 ks avokádo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL plnotučná horčica
  • 1 PL citrónová šťava
  • granátové jablko
  • slaninka
  • rukola alebo akýkoľvek šalát
  • olivový olej
  • soľ, korenie

POSTUP

Rúru si vyhrej na 200°C. Batáty prerež na polovicu, vnútornú stranu potri olivovým olejom, osoľ a okoreň. Na plech s papierom na pečenie poukladaj batáty vnútornou stranou (šupkou nahor) a daj piecť, cca 35 minút. Medzitým si priprav avokádovú omáčku, ktorou batáty naplníme. Avokádo popuč vidličkou, pridaj horčicu, citrónovú šťavu, strúčiky cesnaku, soľ a korenie. Nakoniec si upraž slaninku na panvici a následne nasekaj na malé kúsky. Upečené batáty plníš avokádovou omáčkou. rukolou a dozdobíš slaninkou a granátovým jablkom.

Dobrú chuť 🙂

Táto stránka používa cookies. Vyjadrením súhlasu a následným prehliadaním tejto stránky s tým súhlasíte. Ak chcete vedieť viac alebo zakázať cookies, kliknite na viac informácií.   Zavrieť